Zo geef je je woonkamer een frisse look zonder veel geld uit te geven

Raak je een beetje uitgekeken op je huidige interieur en wil je weer iets nieuws? Dat hoeft helemaal niet veel tijd en geld te kosten. Sterker nog: met deze drie tips geef je je woonkamer een frisse look binnen tien minuten.

Schuiven

De meest budgetproof tip is toch wel het schuiven van meubelen. Zet je bank eens in een andere hoek neer, gebruik dat krukje uit de slaapkamer als bijzettafel of geef je favoriete fauteuil een nieuw plekje. Heb je ook meteen je work-out voor de dag erop zitten. Win-win.

Foto: AMM/blog

 

Planten en bloemen

Wist je dat planten niet alleen mooi zijn, maar je ook nog een gelukkiger én gezonder maken? Reden genoeg om een aantal groene vrienden in huis te halen. Planten zorgen voor sfeer en maken je woonkamer direct een stuk huiselijker. Zet een aantal kleine cactusjes op de vensterbank, plaats een grote Monstera in de hoek of creëer met hangplanten een speelse uitstraling. Verse bloemen erbij en jouw urban jungle is compleet.

 

Heb je geen groene vingers? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor nepplanten of gedroogde bloemen.

Foto: Alvhem

 

Accessoires

Dat je niet elk jaar een nieuwe bank koopt, snappen we. Verwissel daarom zo nu en dan de kussens. Ga voor andere kleuren, frisse patronen of drapeer een nieuw plaid over de leuning. Je saaie grijze bank zal op deze manier ineens een stuk frisser ogen.

 

Laat deze nieuwe kleuraccenten terugkomen in de rest van je woonkamer. Koop bijvoorbeeld een nieuwe lampenkap, style je open kast met andere vaasjes en accessoires of hang een print aan de muur. Kunst hoeft heus niet duur te zijn. Je kunt eigen foto's laten afdrukken, kindertekeningen inlijsten of leuke kaartjes klemmen aan een memobord. 

Headerfoto: Alvhem

Tekst: Lotte Wullems

Deel dit bericht