Gespot op de Salone del Mobile: een interieur met een dierlijk tintje

De Salone del Mobile in Milaan is dé plek voor product- en meubelontwerpers om zichzelf internationaal te presenteren. RTL Woonmagazine's Michiel de Zeeuw dompelt zichzelf onder in dit designwalhalla en brengt jou op de hoogte van de allerlaatste woontrends en de tofste items.

De ontdekkingsreis door designstad Milaan is dit jaar bijna te vergelijken met een safaritocht. Van behang geïnspireerd op een luiaard tot jungleprints met gevaarlijk grommende tijgers. Het dierenrijk lijkt het interieur over te nemen (en dat vinden wij niet erg!). 

Nature Living
Na de comeback van planten in ons interieur, begint ons nederige stulpje nu langzamerhand toch écht op een jungle te lijken.  Panters, een dodo, papegaaien en een neushoorn: niets is te gek. Veel ontwerpers laten zich steeds meer inspireren door de natuur.  

Uitgestorven dieren
Dit is ook terug te zien in deze te gekke behangprints van Moooi, in samenwerking met ARTE. De Extinct Animals-collectie is geïnspireerd op nieuw ontdekte schetsen van inmiddels uitgestorven dieren.

Heb jij geleerd om netjes met mes en vork te eten? De zoon van designer Andreu Carulla pakt er zo nu en dan een van zijn speelgoed-dinosaurussen bij. Carulla zag hier wel de schoonheid van in en heeft de prehistorische reptielen een permanente plek aan tafel gegeven met zijn bijzondere Wild Ware-collectie. 

Subtiele accessoires

 

Een beestenboel betekent nog geen bonte boel. Pak het subtiel aan met kleine woonaccessoires, zoals deze bronzen beeldjes van Kai Linke (voor Pulpo). Ieder exemplaar is met hand geboetseerd en gevormd met papier en tape. Hierbij zijn alle lijntjes en kreukels intact gelaten, wat elk diertje uniek en charmant maakt.

Deel dit bericht