De mooiste lofts met een vide

De vertaling van het Franse woordje vide (leegte) klinkt misschien wat treurig, maar in werkelijkheid is het allesbehalve dat. Sterker nog, doe ons maar zo’n leegte in huis!

Een vide is eigenlijk een open ruimte tussen twee verdiepingen; ook wel een entresol of een mezzanine. Dit zorgt er voor dat je twee aparte ruimtes of verdiepingen op te gekke wijze met elkaar kunt verbinden en het geheel een open karakter krijgt.

Vides of mezzanines zie je vaak in lofts, die vaak weer geassocieerd worden met een industriële en strakke stijl. Maar dat is lang niet altijd het geval. Wit, donker, hout, staal, kleurrijk, strak, landelijk… we komen werkelijk van alles tegen in onze zoektocht naar de mooiste lofts met vides. Klaar? Wegdromen maar! 

Foto: Andrew Franz Architect 

 

 

 

Foto: Shoko Design 

 

 

Foto: Hold It Home

De trap: een ware eyecatcher
Niet alleen de tussenverdiepingen zelf zijn om bij weg te dromen, ook de trappen zijn vaak al eyecatchers op zich. En dat mag ook wel, want door de halve verdiepingen ligt de trap vaak prominent in het zicht. 

 

 

Foto: Yerwat 

Een heerlijke werkplek
Wauw! Dit is nog eens een mooie werkplek! Het blijft onderdeel van de woonkamer, en tegelijkertijd heb je hier écht je eigen werkplek. 
Wil je zelf ook een werkplek in je woonkamer, maar beschik je niet over zo'n fantastische loft (begrijpelijk)? Wellicht heb je wat aan deze tips om een werkplek in een kleine ruimte te creëeren. 

Foto's: Frédéric-Leon Ducout en Tifforelie

 

Slapen in de nok 
Extra leuk aan het hebben van een loft vide of mezzanine is dat je je slaapkamer zowel bij de woonkamer kunt betrekken, maar het ook kunt afsluiten. Hierboven zie je dat de slaapkamer wel een eigen ruimte heeft, maar door de open ruimte en de halve muren staat het toch nog in verbinding met de rest van het huis. En het puntdak maakt het geheel natuurlijk helemáál romantisch!

 

Headerfoto: SHED Architecture & Design 
Tekst: Marjolein Sintenie

 

 

 

 

Deel dit bericht