Hotspot: een gezellige chaos bij Koekwaus in Den Bosch

Een betere naam voor hun winkel hadden de zussen Laura en Marlou niet kunnen verzinnen. Iedere Bosschenaar weet wat Koekwaus betekent: een dwaas of idioot in de positieve zin van het woord.

De winkel straalt dan ook één en al vrolijkheid en creativiteit uit. Kleurrijk en een tikkeltje chaotisch. Zelf omschrijven ze de stijl van hun winkel ‘een gezellige chaos’. Laura: “Soms heb je in een winkel het gevoel dat je niks aan mag raken. Maar wij zijn heel relax hé Lou!”

Topteam

Marlou is de creatieveling van de twee. Laura regelt de financiën. Samen zijn ze een topteam. “We zitten meestal op 1 lijn. En zo niet, dan probeert de één de ander te overtuigen. De winkel is eigenlijk een kijkje in onze wereld. Een mix van originaliteit en commercie”, vertelt Laura.  

Exclusief

Ze pakt één van de tassen van de Belina Collection  erbij. “Deze tassen worden ontworpen en geproduceerd in Ethiopië door een Nederlandse man en zijn Ethiopische echtgenoot. Wij zijn het enige verkoopadres. Dat is toch gaaf!”

Brabants begrip

Koekwaus is begonnen als conceptstore, waar elke Bossche ondernemer een klein stukje van de winkel kon huren. Inmiddels uitgegroeid als een begrip in de Brabantse stad. Je kunt er terecht voor kleding, om je huis in te richten, een origineel cadeau of om gewoon even lekker rond te snuffelen en inspiratie op te doen.

En heb je advies nodig, dan staat één van de zussen in ieder geval altijd met een grote glimlach klaar om te helpen. Voor iedereen die niet in de buurt woont van Den Bosch: Koekwaus heeft ook een webshop.

 

Adres:

Koekwaus

Vughterstraat 19, Den Bosch

 

Tekst en fotografie: Mandy van den Akker

Deel dit bericht