Hotspot: het knusse Daily Poetry in Den Bosch

In de lifestylewinkel van Britt en Sander verzamelt het stel alles wat ze zelf mooi vinden en waar ze in geloven. Eigenlijk is het een verlengstuk van hun woning, boven de winkel. “Ik hoop dat de mensen die hier komen zich er net zo thuis voelen als wij”, vertelt Britt.

Britt had al jong een droom: een eigen winkel met producten die helpen om de fijne momenten in het leven te vieren. Deze droom werd meteen na haar studie vrijetijdsmanagent werkelijkheid. Ze huurde samen met haar vriend een kleine ruimte de Urban Shopper op Strijp-S in Eindhoven. 

Midden in de winkel vind je de trap naar het woonhuis

 

Wonen en werken

Toen deze enorme ruimte in de Vughterstraat in Den Bosch zich aandiende en ze er ook nog de woonruimte boven konden huren, twijfelde het stel geen moment. “Qua sfeer en gezelligheid past onze winkel helemaal bij deze stad” vertelt Britt. 

Duurzaamheid

“Inmiddels hebben we een streng inkoopbeleid qua duurzaamheid. Negentig procent van wat we verkopen is bijvoorbeeld biologisch of wordt in een fabriek gemaakt met goede omstandigheden. Misschien kunnen we met andere producten meer geld verdienen; we kiezen hier heel bewust voor. We kunnen echt de wereld niet verbeteren, maar stapje voor stapje proberen we de mensen een stukje bewuster te maken.”

 

Vleugje vintage

Britt omschrijft de stijl van Daily Poetry als bohemian-chique, met een vleugje vintage. Een creatieve huiskamer waar je niet alleen fair trade kledingmerken vindt, maar ook tassen, woonaccessoires, verzorgingsproducten en kaarten en prints. 

 

Gedachtenspinsels

Trots pakt Britt een aantal kaarten met kleine gedichtjes uit het rek. Deze schrijft ze zelf. “Het zijn eigenlijk gedachtenspinsels. Die komen vanzelf bij me op. Dat geldt ook voor het interieur van de winkel. Het is een gevoel. Een gevoel dat ik probeer uit te dragen in Daily Poetry.”

 

Adres:

Daily Poetry

Vughterstraat 72, Den Bosch

 

Tekst: Mandy van den Akker

Foto's: Mandy van den Akker en Lott’s Photography

Deel dit bericht