Hotspot: botanische sferen in de roze en eigenzinnige Streetfood Club in Utrecht

The Streetfood Club in Utrecht is een waar paradijs voor alle Instagramminnende meisjes. Van kekke luipaardprintjes tot velours stoelen en van roze accenten tot een weelderige jungle. Hier kan je niet naartoe, zonder een foto te maken.

Drie werelden

Eén stap in The Streetfood Club en je treedt drie eigenzinnige werelden binnen. Het restaurant, gelegen in hartje Utrecht, is opgedeeld in drie zones die elk weer een totaal andere inrichting hebben. Zo straalt de roze ruimte warmte en luxe uit, baadt de tuinkamer in botanische sferen en is de bar is doordrenkt in een donkerblauwe avondsfeer met velours accenten. "Ik wilde graag drie sferen creëeren, maar dat het toch als één geheel voelt", vertelt Sippien Baarsma, het brein achter het interieur. Daarbij was ze niet bang om gedurfde keuzes te maken: "Je moet niet te voorzichtig zijn en durven nét een stap verder te nemen. Ik hou van uitgesproken items en het combineren van gekke prints."

Vijftig tinten roze

Een van die gedurfde keuzes is dit zogenaamde Pink Paradise waarbij ze met een schuin oog naar het iconische restaurant Sketch in Londen heeft gekeken. "Maar ik wilde het anders aanpakken: in plaats van één tint roze, heb ik juist voor verschillende gekozen. Zo krijg je mooie nuances."

 

Tijdens het inrichten van het interieur laat Sippien niets aan het toeval over. "Alles moet kloppen." Zo komt de kleur in de print op de vloer ook terug in de muren, matchen de menukaarten bij de rest en ook het servies is zorgvuldig uitgekozen. Voor de interieurjunkie is het dan ook simpel: als ze niet precies kan vinden wat ze wil, maakt ze het zelf. Zo ook de tafels. "Het is eigenlijk gewoon een roze sticker met een glasplaat erop. De messing rand geeft het een chique uitstraling." 

De tuinkamer

Hoewel het toch een beetje voelt als het kiezen tussen je kinderen, moet Sippien bekennen dat de tuinkamer haar favoriete plek is in The Streetfood Club. "Vooral overdag vind ik het erg fijn hier." Het prachtige glas-in-lood-dak springt direct in het oog en de bonte bloemenprint van de bank komt terug in de gordijnen. "Om een eenheid te creëeren laat ik prints en kleuren in verschillende items terugkomen." En om de botanische sfeer echt goed tot z'n recht te laten komen, mag een weelderige jungle natuurlijk niet ontbreken. "Het is helemaal hip nu, maar ik laat me niet per se leiden door trends. Ik kies vooral dingen die ik zelf gaaf vind."

"Mijn moeder heeft op het laatste moment nog alle bloemen in de pauwenstoel gestoken. Meisjes mailen me weleens of ze een fotoshoot mogen houden hier en nemen dan verschillende outfits mee", lacht Sippien. "Het is een van de populairste plekjes in het restaurant."

Wanneer de avond valt..

De donkere kleuren, velours stoelen en hoge lambrisering maken de bar tot de perfecte plek om een borrel te doen. "Het behang op de muur heeft iemand uit mijn team getekend en past weer goed bij de sfeer van de tuinkamer." 

"De lampen boven de bar zijn het eerste wat ik kocht voor het interieur. Ik zag ze op een beurs en moest ze meenemen."

Dertien in een dozijn is maar saai, vindt Sippien. Ze houdt dan ook van uitgesproken items en een fijne knipoog. "Deze stoelen van Seletti zijn toch geweldig? Ik moest ze allemaal hebben!"

 

Adres:

The Streetfood Club
Janskerkhof 9, Utrecht

 

Tekst en fotografie: Lotte Wullems

Deel dit bericht