Hotspot: borrelen in het zwembad van De Kanarieclub in Amsterdam

Zo'n honderd jaar geleden werden hier de allereerste elektrische trams in Amsterdam onderhouden, nu is het een bruisende plek waar mensen komen voor een hapje of een borrel (of twee, drie). De Kanarie Club is een speelse mix tussen stoere industriële elementen en vrolijke kleuraccenten. Onze favoriete plek? Het zwembad op de tweede etage!

Oude tramremise
De oude tramremise de Hallen in Amsterdam-West is dankzij Studio Modijefsky in een wel heel hip jasje gestoken. Vintage krukken, de industriële bar, een weelderige oase aan groen en natuurlijk niet te vergeten: kanariegele accenten. "De materialen en de kleuren zijn geïnspireerd op de geschiedenis van het gebouw", vertelt Natalia Nikolopoulou architect bij Studio Modijefsky. Zo doet de belettering op de bar denken aan haltes en is het geel een knipoog naar de elektrische werkplaats. Ook bijzonder: de originele tramrails zijn behouden gebleven.

Neem plaats op de zwemboei

Het pronkstuk van De Kanarie Club is - volgens ons - het blauwe zwembad op de tweede etage. Klinkt verrassend, maar dat idee komt niet zomaar uit de lucht vallen: krakers, die de leegstaande tramremise enkele jaren in leven hielden, hadden op die plek namelijk van regenwater al een zwembad gemaakt. "En dat was onze inspiratie. Daar wilden we natuurlijk iets mee doen", vertelt Natalia.

 

Voordat je je zwemkleding al in aan het pakken bent: je kan geen duik nemen in het zwembad. Deze staat namelijk leeg - maar de okergele kussentjes in de vorm van zwemboeien nodigen je zeker uit om je voeten over de rand te laten bungelen.

Zo verzacht je een industriële look

Staal hoeft niet per se alleen maar stoer te ogen. Door het een vrolijk of juist pastel kleurtje te geven, verzacht je de industriële look.

"Waar ik het liefst zit als ik hier ben?", vraagt Natalia (rechts) lachend. "Dat ligt aan het moment van de dag. In de ochtend zit ik graag beneden in de love seat en 's avonds neem ik een drankje hier bij het zwembad. Juist dat is het leuke aan De Kanarie Club: er zijn genoeg zitplekjes te ontdekken."

 

Adres:

De Kanarie Club

Bellamyplein 51
Amsterdam

 

Tekst en fotografie: Lotte Wullems

Deel dit bericht