Het bewijs dat je verschillende houtsoorten kan combineren

Een houten vloer zorgt voor veel sfeer en is een fijne basis voor je interieur. Echter, je had je oog ook al laten vallen op een houten tafel en een kastje in een andere tint. Kun je dit allemaal combineren? Ja hoor. Hierbij hét bewijs dat verschillende houtsoorten heus wel samengaan.

Let op de ondertoon

Vind je het lastig om in te schatten welke houtsoorten wel of niet matchen? Kijk dan naar de ondertoon. Combineer warm met warm en koel met koel. Op deze manier kan er weinig misgaan.

Foto: Bjufors

 

Laat tinten terugkomen 

Zie je hoe de vloer, de stoelen, de tafel én het bankje allemaal een andere houttint hebben? Toch stoort dit niet. Dat komt doordat er in dit huis is gekozen voor een rustig kleurenpalet én de tinten terugkomen. De mix van kussens slaat weer terug op de stoelenverzameling. Hierdoor krijg je toch een mooi geheel.

Foto: DFI Geisler

 

Een moderne uitstraling

Hout geeft veel warmte, wat goed past bij een huiselijke sfeer. Wil je toch ook een moderne uitstraling? Combineer het dan met zwart en wit. Doordat strakke lijnen en monotome tinten de hoofdrol spelen in deze keuken, passen de visgraatvloer en het houten keukenblad mooi bij de rest. Je mag best spelen met de nerven, dat zorgt juist voor een beetje spanning.

Foto: Ryan Garvin

 

Gebruik een vloerkleed

Heb jij toch het idee dat de twee houtsoorten vloeken? In het geval van een eettafel of salontafel, kun je dit gemakkelijk oplossen door er een vloerkleed neer te leggen. Hierdoor vorm je - op een stijlvolle manier - een zogenaamde barrière.

Headerfoto: Bjufors

Tekst: Lotte Wullems

Deel dit bericht