Hangt-ie lekker? Op mini-vakantie in een hangmat

Voor een lekker zonnetje hoef je deze dagen niet meer naar het buitenland. Vakantie vieren kan dus ook gewoon thuis! En wat roept er nou meer dat ultieme vakantiegevoel op dan luieren in een hangmat? Een fris briesje door je haar, een tropische cocktail binnen handbereik. Met dit zomerse item in je achtertuin lijkt dat tropische oord ineens heel dichtbij.

Rustgevend
Als je zegt hangmat, dan zeg je ontspanning. Niets is rustgevender dan heerlijk heen en weer te wiegen, terwijl de warme zonnestralen die door de takken weten te glippen je gezicht zacht strelen. Dat je oogleden al snel zwaar worden, is helemaal niet zo raar. Niet alleen baby’s vallen namelijk sneller in slaap als je ze wiegt: uit onderzoek blijkt dat ook volwassenen in een wiegend bed eerder in dromenland zijn dan wanneer ze op een gewoon matras liggen.

Do’s en don’ts
Zo wegdromen in een hangmat lijkt een koud kunstje, maar toch is er één fout die mensen vaak maken: ze gaan er verkeerd in liggen. Het allersimpelste, zou je zeggen.

 

“De meesten laten zich er recht in zakken, maar je moet schuin in de hangmat liggen”, vertelt Kees van Dijk, eigenaar van HangmatWereld. Het is beter voor je rug en je verdrinkt niet in de overdaad aan stof omdat je met je lichaam de mat als het ware openduwt. “Het voelt ook gewoon veel lekkerder.” En dat kan Kees weten. “Ik lig nu in een hangmat”, vervolgt hij joviaal. “Dat doen we standaard op kantoor hier wanneer we de telefoon opnemen.”

 

Wil je graag een hangmat in je achtertuin dan moet je wél genoeg ruimte hebben. Zo’n drie meter welteverstaan. Die twee eikenbomen kunnen met een beetje inlevingsvermogen dienen als Hawaiiaanse palmbomen waartussen je heerlijk kan bungelen. Heb je geen mogelijkheid om het touw ergens aan te bevestigen? Dan biedt een standaard uitkomst.

Trend: een hangmat in je woonkamer
Hoe vrolijk al die drukke printjes ook ogen, handgemaakte hangmatten in natuurlijke tinten en aardse kleuren zijn op dit moment het populairst. Niet alleen omdat het trendy interieurkleuren zijn, maar ook omdat een hangmat steeds vaker in huis wordt gehangen. Dan past een neutrale kleur vaak beter dan een felle kleur of opvallend patroon. In huis is de hangmat vooral populair op de kinderkamer of zolder.

 

Maak de bohemian look compleet
Een hangmat past perfect bij een bohemian interieur, waar een relaxte sfeer centraal staat. Als je de look compleet wil maken, neem dan een poefje met franjes, een macramé hanger aan de muur en een rotan stoeltje en accessoires van natuurlijke materialen om het af te maken. Liever iets spannenders? Decoreer je bank dan met kussens met een aztekpatroon en maak een statement met een grote plant (in een mand!).

En als je dan lekker hangt in je huis, zorg je er dan ook voor dat iemand dat tropische drankje even brengt en je dat briesje toewappert?

Tekst: Lotte Wullems

Deel dit bericht